2008. július 26., szombat

Tárgyalás vagy színjáték?

Tegnap a Magyar Polgári Párt küldöttségében vettem részt egy találkozón amelyen az EMNT alelnöke moderált és velünk szemben az RMDSZ – UDMR küldöttei ültek.

Mi több javaslattal érkeztünk a tárgyalásra. A felelős összefogásra és a magyar-magyar együttműködésre tettünk javaslatokat úgy, hogy az idén megvalósult politikai sokszínűség ne szenvedjen kárt. Sajnos azt éreztem, hogy a velünk szemben üllők hallani se akartak semmilyen más együttműködési formáról csak az un. belső koalícióról. Ilyen pedig nem is létezik. A koalíció nem beolvadást jelent. Na de nem az értelmezés a lényeg. Ne is akadjunk fenn ezen. A meghökkentő az volt, hogy a velünk szemben üllők semelyik javaslatunkról nem akartak tárgyalni. Folyton azt kérdezték, hogy igen vagy nem? Belső koalíció vagy nem? Az, az érzésem volt, hogy alig várják, hogy mondjuk, hogy: "nem". Nem is tudom miért jöttek négyen? Ja ötön. Ott volt az állandó megfigyelő-író gyerek is. Miért is jött 4 tárgyaló és még egy megfigyelő, ha semmiről se akartak tárgyalni? A javaslatuk részleteit, hogy miként induljanak az MPP jelöltek UDMR színekben sem voltak hajlandóak részletezni, csak azután ha vállaljuk és sajtó előtt közöljük!, hogy a Magyar Polgári Párt jelöltjei az RMDSZ színeiben indulnak. Vajon miért annyira titkosak a szándékaik? Vajon miért is titkos az, hogy miről szól az együttműködés? Olyan ez mintha az ukrán légitársaság az útirány leszögezése előtt kérné a pénzt a vonatjegyre.

A találkozó után fődelegáltjuk ki is jelentette, hogy szerinte a tárgyalások kudarcot vallottak. Hát erre készültek és ezt akarták lekommunikálni. Hogy mi „nemet” mondtunk. De ez nem így történt. A tárgyalások (a mi részünkről) vagy a színjáték (az ő részükről) folytatódik.

Nincsenek megjegyzések: